Afkoppelen regenpijp huizen Lange Burchwal, Wijngaardstraat en omgeving

Martine van Dijk 06-05-2021
399 keer bekeken

Aannemer Van Gelder neemt het afkoppelen van de regenpijp mee in de werkzaamheden van de herinrichting Lange Burchwal, Wijngaardstraat en omgeving. In het projectgebied worden de regenpijpen van de huizen afgekoppeld die uitkomen op de openbare ruimte.

Met het afkoppelen van de regenpijpen wordt er gewerkt aan het verduurzamen van Oudewater. Door de regenpijpen af te koppelen van het vuilwaterriool, wordt het riool ontlast. Dit geldt voor alle regenpijpen op de Lange Burchwal, Wijngaardstraat en de omgeving. De regenpijp krijgt een bochtstukje van 45 graden waardoor het water wat eerder het riool in stroomde, nu net als al het andere regenwater gewoon over straat zal weglopen of wegzakt in de grond. Op deze manier wordt de kans dat er vuilwater op straat blijft staan verkleind en helpt dit extreme droogtes in de zomer te voorkomen.

Hoe wordt er afgekoppeld

Het afkoppelen van de regenpijpen gebeurt op twee manieren. Boven- en ondergronds. Op de even nummers op de Lange Burchwal (nummer 8 t/m 126) wordt er ondergronds afgekoppeld. Deze regenpijpen worden aangesloten op een nieuw aan te leggen hemelwaterriool. In de rest van het gebied wordt er bovengronds afgekoppeld. De bewoners uit de directe omgeving hebben hierover een brief ontvangen.

Wilt u zelf afkoppelen?

Als uw regenpijp in uw eigen voortuin en/of achtertuin uitkomt of u niet in het projectgebied woont maar wel wilt afkoppelen, kunt u hiervoor bij de gemeente subsidie aanvragen. Voor meer informatie over het afkoppelen, het aanvragen van subsidie en alle subsidievoorwaarden kunt u terecht bij gemeente Oudewater voor meer informatie of via de volgende link: www.oudewater.nl/afkoppelen

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Cookie-instellingen